نوسانات قیمت گوشی، هزینه بالای اجارهی فروشگاه و همینطور غیرقابل پیشبینی بودن آینده بازار باعث شده فروشندگان موبایل گاهی هزینههایی را از شما دریافت میکنند که هنگام ورود به فروشگاه فکرشان را هم نمیکردید. تمام این هزینهها ضروری نیستند اما فروشندگان موبایل نمیخواهند این نکات را بدانید! تنها راه پیشگیری از ضرر کردن هنگام خرید گوشی موبایل، آشنایی با ترفندهای بازار فروش موبایل و خرید از فروشگاههای معتبر آنلاین یا حضوری است.
نکات مهمی که باید قبل از خرید گوشی بدانید
تمام مواردی که در ادامه نوشته شده حاصل تجربهی خریدارانی است که در فرآیند خرید گوشی موبایل از نظر مالی یا زمانی متضرر شدهاند. برای پیشگیری از این اتفاق، نکات زیر را هنگام خرید به خاطر بسپارید.
قبل از ورود به فروشگاه تصمیم بگیرید
فروشنده موبایل نمیخواهد شما دست خالی خارج شوید؛ بنابراین تلاش میکند شما را برای خرید یکی از گوشیهای فروشگاه خود قانع کند. ممکن است بگوید گوشی مدنظر شما را ندارد اما گوشی دیگری موجود است که حتی از آن هم بهتر است. اگر قبل از ورود به فروشگاه تصمیم نهایی را بگیرید، در این دام نمیافتید و تحتتأثیر استدلالهای فروشنده قرار نمیگیرید.
آیا این گوشی واقعاً نو است؟
در دنیای خرید و فروش موبایل گوشیهایی به نام refurbished یا ریفربیشد وجود دارند که گاهی در بازار گوشی رفرش هم خطاب میشوند. این گوشیها توسط اولین خریدار به دلیل مشکل فنی تعویض میشوند و در نمایندگی تعمیر میشوند. بااینکه این گوشیها پس از تعمیرات سالم میشوند و مشکلی ندارند، توسط برخی فروشندگان بهعنوان گوشی نو و با قیمت آن فروخته میشوند. بهترین راهحل، خرید از فروشگاههای معتبر آنلاین یا حضوری است.
گوشی را در سامانه همتا چک کنید
برخی فروشندگان ممکن است گوشیهایی که به صورت قاچاق وارد کشور شدهاند را به خریداران بفروشند. برخلاف تصور خریداران، صرف اینکه سیمکارت در گوشی آنتن میدهد نشانهی قانونی بودن و رجیستر شدن آن نیست چون طبق روال معمول، گوشی حدود دو ماه آنتن دارد. پس از این مدت، پیامکی مبنی بر غیرقانونی بودن گوشی برای خریدار ارسال میشود تا سریعاً رجیستری انجام شود. برای اینکه مانند برخی از مالباختهها به این مشکل برنخورید، قبل از خرید گوشی اصالت آن را در سامانه همتا چک کنید. برای این کار کافی است کد ۱۵ رقمی IMEI گوشی خود را به شماره ۷۷۷۷ ارسال کنید. درصورت اصالت کالا یک پیامک از سمت سامانه همتا دریافت خواهید کرد. درصورت خرید حضوری حتماً کد ۱۵ رقمی اعلامشده توسط فروشنده را با کد درجشده روی جعبه محصول تطابق دهید.

لوازم جانبی را گران نخرید!
یکی از شگردهای تأثیرگذاری که فروشندگان موبایل استفاده میکنند، فروش گوشی با قیمتی کمتر از فروشگاههای رقیب به بهانهی فروش لوازم جانبی به شماست! بنابراین اگر فروشگاهی قیمتی پایینتر از بازار داشت، بهتر است به حاشیه سود لوازم جانبی آن فروشگاه شک کنید و لوازم جانبی را از جای دیگری خریداری کنید.
تاریخ گارانتی را چک کنید
اگر به هوای گارانتی به یک فروشنده اعتماد کردهاید، پیش از قطعی کردن خرید و باز کردن پلمپ گوشی حتماً تاریخ گارانتی را چک کنید.
سامسونگ پک ویتنام یا هند؟
یکی از شگردهایی که فروشندگان موبایل با استفاده از آن به گرانفروشی میپردازند، فروش پکهای مختلف گوشیهای سامسونگ یا شیائومی با قیمتهای مختلف است. بهادعای برخی از این فروشندگان پک ویتنام کیفیت بهتری از پک هند دارد و به این دلیل گرانتر است. واجب است بدایند که استانداردهای ساخت گوشی سامسونگ در تمام کشورهای سازنده یکسان است و همهشان اوریجینال محسوب میشوند. تنها تفاوت، هزینه تولید متفاوت در این کشورهاست که در هند کمتر از ویتنام است و درنهایت منجر به ارزانتر شدن گوشی تولیدی در این کشور میشود.
گوشی شیائومی پک چین یا گلوبال؟
ماجرا درمورد گوشیهای شیائومی و پکهای چین و گلوبال متفاوت است. شرکت شیائومی برخی از گوشیها را فقط برای بازار چین میسازد و زمانی که بازخورد خوبی دریافت میکند، آن را برای بازار جهانی در قالب پک گلوبال عرضه میکند. مهمترین تفاوتهای این پکها، پشتیبانی از زبان، برنامه و خدمات و پوشش شبکه است. در پک گلوبال همه زبانها پشتیبانی میشود و پوششدهی اینترنت 4G و 5G بهتر است. همچنین تمام سرویسهای گوگل در پک گلوبال از قبل نصبشده و با اکوسیستم اندروید یکپارچهشدهاند؛ درحالیکه در پک چین سرویسهای چینی از قبل نصب شدهاند و خودتان باید سرویسهای گوگل را نصب کنید.
پارت نامبر درست آیفون را انتخاب کنید
گاه در بازار گوشی موبایل شاهد قیمتهای مختلف برای پارت نامبرهای مختلف گوشی آیفون هستیم؛ بنابراین ضروری است که پیش از خرید از تفاوت آنها آگاه شوید. پارت نامبر کدی است که نشان میدهد آیفون توسط کدام کشور و برای بازار کدام کشور ساخته شدهاست. برخی از قابلیتهای آیفون باتوجه به بازار آن کشور متفاوت خواهد بود؛ برای مثال در کشور آمریکا از سیمکارت الکترونیکی استفاده میشود بنابراین خریداری آیفون با پارت نامبر LLA (آمریکا) در ایران کاربردی نیست.
بابت نصب نرمافزار هزینه نپردازید
فروشندگان موبایل نمیخواهند این را بدانید اما وجود هیچ نرمافزاری پس از راهاندازی گوشی ضروری نیست! درواقع اگر به نرمافزار خاصی نیاز دارید، کافی است به گوگل پلی مراجعه کنید، نام آن را بنویسید و در ادامه دانلود و نصب کنید. برخی از فروشندگان از ناآگاهی خریداران سوءاستفاده میکنند و بابت نصب شبکههای اجتماعی، فیلترشکن و… از آنها هزینه دریافت میکنند.

خودتان اپل آی دی بسازید
یکی از هزینههایی که خریداران آیفون متقبل میشوند، هزینه ساخت اپل آی دی است. برخلاف آنچه فروشندگان ادعا میکنند، روشهای ساخت اپل آی دی تماماً در فضای مجازی موجود است و نیاز به صرف هیچ هزینهای ندارد. با صرف کمی وقت و دقت و البته جستوجو در اینترنت خودتان میتوانید این کار را انجام دهید.
قیمت نهایی را همان اول طی کنید
شاید برایتان عجیب باشد اما ممکن است در ابتدا قیمتی را با فروشنده موبایل طی کنید اما هنگام پرداخت مجبور به پرداخت مبلغ بیشتری شوید. این اشتباه برای خریدارانی رخ میدهد که هنگام استعلام قیمت جزئیات گوشی مدنظر مانند فضای ذخیرهسازی و حافظه رم را بهدقت با فروشنده طی نمیکنند. دقت کنید که اگر به خرید گوشی مدنظر رضایت بدهید و پلمپ آن باز شود، باید هزینه را بپردازید. بنابراین پیشنهاد میکنیم قبل از باز کردن پلمپ چند بار با دقت هزینه، فضای ذخیرهسازی و حافظه رم دستگاه را با فروشنده چک کنید تا متحمل هزینهی بیشتری نشوید.
جمعبندی
اگر قصد خرید گوشی دارید، دقت زیادی را در این فرآیند داشته باشید و این کار را از فروشگاههای معتبر مثل https://vertuka.com/category/mobile/ انجام دهید. باتوجه به اینکه گوشی موبایل درحالحاضر یک محصول گرانقیمت محسوب میشود، خرید از فروشگاههای معتبر بهترین راه برای جلوگیری از متضرر شدن است. البته حتی هنگام خرید از این فروشگاهها هم باید به نکات مهمی که در مقاله به آنها پرداخته شد، دقت کنید.
نظرات کاربران